• Armengol no sols ha votat absolutament en contra a totes les propostes del PP per a baixar imposts, sinó que ara ataca a les comunitats autònomes que sí que ho fan. Una cosa impròpia d'algú que s'autoqualifica de ‘federalista’”
• “Amb un superàvit 340 milions en 2021, amb el qual tancarà 2022 gràcies a la inflació i 670 milions més de cara a 2023, la presidenta continua posant excuses per a no baixar imposts a les rendes mitjanes i baixes de Balears”
• Durán: “Els mateixos partits d'esquerra que durant mesos han acotat el cap davant el PSOE, ara, enfront de l'empipament dels sindicats i la convocatòria de mobilitzacions, es mostren preocupats per la LOMLOE”
El portaveu del Partit Popular en el Parlament dels Illes Balears, Toni Costa, ha demanat avui per enèsima vegada a la presidenta del Govern que, enfront de la crisi energètica i de preus que pateix la ciutadania de les Illes, alleugi la pressió fiscal a la qual es veu sotmesa. “El Govern ha deixat a molta gent enrere, senyora Armengol. És hora d'actuar. Baixi els impostos d'una vegada”, ha instat Costa a Francina Armengol.
Costa ha tornat a recordar que, fa ja molts mesos, el PP de Marga Prohens defensa que “ara que tot puja, és hora de baixar impostos”. “No obstant això”, ha afegit el portaveu popular, “Armengol no sols ha votat absoluta i sistemàticament en contra a totes les propostes del Partit Popular per a baixar imposts, sinó que ara ataca a les comunitats autònomes que sí que ho fan. Una cosa impròpia d'una presidenta que s'autoqualifica de ‘federalista’”.
“Francina Armengol ataca als qui baixen imposts, ataca al dret d'autonomia tributària de les comunitats autònomes i aposta fermament per la recentralització de les competències normatives en matèria de tributària de les comunitats autònomes. Vostè està molt en contra que Madrid, Múrcia o Andalusia baixin impostos, però res diu sobre Euskadi. Ha de ser perquè allà baixen imposts i governen vostès”, ha recordat Toni Costa, qui ha qualificat de “inexplicable que no baixi els impostos als ciutadans de les Illes Balears. Per què no baixa imposats, senyora Armengol?, ha inquirit el portaveu del PP a la presidenta del Govern.
Costa ha recordat també a Armengol que “Balears va tancar 2021 amb un superàvit 340 milions d'euros, ens diuen que tancaran amb superàvit 2022 i tenen 670 milions més de cara a 2023 gràcies en gran part a la inflació, i, així i tot, continuen posant sobre la taula excuses per a no baixar impostos als ciutadans de Balears”.
“Senyora Armengol, baixi impostos i especialment a les rendes mitjanes i baixes, reforci les prestacions per als més vulnerables, faci costat a les pimes i autònoms, posi en marxa un bo energètic per a famílies i empreses, garanteixi que els fons europeus arribin a les empreses i ajudin al fet que arribi ja el nou règim especial. El seu Govern ha deixat a molta gent enrere. És hora d'actuar”, ha conclòs Toni Costa.
Moció LOMLOE
D'altra banda, la diputada i portaveu del PP en la comissió parlamentària d’Educació, Marga Durán, ha defensat una moció relativa a l'inici del nou curs escolar 2022-2023 i la implantació de la LOMLOE.
La moció contempla l'adopció de mesures per a la prevenció del suïcidi, millora del transport escolar per a nins amb discapacitat, increment del número de ATES, ADES I PTS per a nins amb necessitats especials, reforç de tota l'etapa infantil 0-3 amb personal de reforç per a nins amb necessitats educatives greus, així com la revisió del compliment efectiu i l'eficiència del protocol de prevenció, detecció i intervenció contra l'assetjament escolar.
No obstant això, el debat ha quedat centrat en el nou sistema de qualificació que preveu la LOMLOE i el pla per a la climatització dels centres docents, públics i concertats, proposat fa uns dies per la presidenta del PP balear, Marga Prohens.
Tocant al primer punt, Durán ha instat el Govern de Francina Armengol a continuar durant el present curs amb les qualificacions numèriques i el lliurament de butlletins de notes cada tres mesos perquè les famílies tinguin un coneixement adequat dels progressos en l'aprenentatge de l'alumnat.
“No pot ser que en secundària les famílies no tinguin un butlletí de notes cada trimestre i, en canvi, rebin, no sabem quan, una valoració que avalua el progrés de l'alumne sota qualificacions com ‘completament’, ‘majoritàriament’, ‘suficient’, ‘poc’, ‘res’… Això que és?”, ha inquirtit Marga Durán al conseller d’Educació d'Armengol.
En aquest sentit, Durán, en referència a Més per Mallorca, ha titllat de “molt curiós, per no dir una altra cosa, que els mateixos partits d'esquerra que durant mesos han acotat el cap davant el PSOE i la seva Conselleria d’Educació, ara, arribat setembre i davant l'empipament dels sindicats docents, la convocatòria de mobilitzacions i la votació en contra per part de molts instituts de secundària a la proposta pedagògica de la LOMLOE, ara, només ara, es mostrin molt preocupats i exigeixin al Govern donar autonomia als centres per a l'elecció sistema de qualificació”, ha advertit Durán.
Quant a la proposta de pla per a la climatització de tots els centres públics i concertats de Balears i la seva respectiva dotació pressupostària, vinculat a l'eficiència energètica i a la seva solarització, Marga Durán ha assegurat que es tracta d'una mesura absolutament necessària per a evitar inicis de curs com el d'enguany, quan les altes temperatures “han obligat als pares haver de dur als col•legis ventiladors de ca seva i als professors comprar-los per Amazon o haver de jugar amb pistoles d'aigua al pati”.
Compartir artículo


El PP de Mallorca exigeix al Govern central millores urgents del servei de Seguretat Social a l’illa
